Waarom werkt Houdbaar voor alle uitvoeringen met vrijwilligers?

 

Het werken met vrijwilligers is verrijkend, biedt mensen kansen en ervaringen, verbindt, vergroot de groep mensen die je in contact brengt met de natuur en die dit op hun beurt uitdragen. Zo vergroot je de impact van wat je in de wereld zet.

Aan enthousiaste vrijwilligers geen gebrek. Er zijn genoeg mensen die graag een dag komen meehelpen bij de aanleg van een groendak of de aanplant van een eetbare tuin. Vaak zijn het mensen die op zoek zijn naar meer voldoening, zingeving, verbinding, op professioneel of persoonlijk vlak, mensen die de weg naar zelfvoorziening en ecologisch leven en werken verder willen exploreren. Een dag (of meer) meedraaien met Houdbaar helpt hen richting geven en geeft hen het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Het creƫert een netwerk van ondersteuning en versterking.

Vanuit die filosofie is het bij de aanleg van een groendak veel interessanter om 3 extra vrijwilligers in te schakelen dan het huren van een lift om het groendaksubstraat op een dak te krijgen. De 3 extra mensen krijgen een ervaring, een lekkere maaltijd, en een dagvergoeding. Het zorgt voor een positieve groepsdynamiek, voor onderlinge kruisbestuiving en het geeft mensen kracht en voldoening om te ervaren dat machines en olie vervangbaar zijn door samenwerking en spierkracht.

Heb je interesse om mee te helpen aan de uitvoeringen van Houdbaar? Laat van je horen via e-mail en dan nemen we je op in onze fijne groep vrijwilligers.