HOUDBAAR staat voor verbondenheid, samenwerking, uitwisseling. Zoals mycelium groeit er een netwerk van duurzaam ondernemen.

Voor permacultuur ontwerpen en uitvoeringen werk ik samen in een team van gelijkgezinden als deel van de Mier-Crew. We specialiseren ons in permacultuur ontwerp sessies, aanleg van vijvers, tuinen en biodiverse groendaken.

Een groeiende lokale verbondenheid in Gent met Wild van kruiden toont telkens weer dat 1 + 1 meer is dan 2. Deze vrouw weet van aanpakken en kent haar planten door en door.

Regelmatig smeedt Houdbaar een samenwerking in de ecologische tuinen van Eco Gardens en De Bezielde Tuin. Altijd fijn om meer natuur te creëren bij klanten onder goed gezelschap.

Projecten gerelateerd aan ecologische (ver)bouw voer ik uit samen met Huismus. Denk dan aan gevels herstellen met kalei, isoleren met kalk hennep, binnenafwerking met leem, houtbewerking voor binnen en buiten, en het hergebruik van materialen.

Workshops en vormingen rond zelfvoorziening en permacultuur geef ik op Far Field. Zo gaf ik er de workshops rond het bouwen van een rocket stove, bouwen van een geodeet als serre, wormenbakken maken en de bouw van een beestentoren en een galerij voor klimplanten.