Kruidenberg

Een carport die vroeg om een groendak en een helling van het terras naar de tuin.
Dat waren de startpunten van dit project.

De carport wordt ingebed in een berg steenpuin. Wel 4 vrachtwagens en een graafmachine zijn nodig om het nodige reliëf te creëren. Machines die al ter plekke waren voor de aanleg van de nieuwe oprit naar de carport.

De berg is als een blanco canvas. We nemen de tijd om te brainstormen en sprokkelen grondstoffen uit de tuin: overgebleven bakstenen, oude dakpannen, stenen van de lokale steenkapper, stoeptegels, stronken dood hout,…
We komen tot 3 grote elementen: een pad over de berg naar de achterliggende moestuin, een waterval die het water van het dak over de berg doet stromen, een zitplek in de schaduw tegen de muur van de carport. Start!

Op 1 dag realiseren we met 10 mensen de grote elementen in de berg. Bij de start van dag 2 verzetten we 9m3 groendaksubstraat met veel emmertjes, een menselijke ketting en goeie muziek.
Na het reliëf en de bodem is het tijd voor het introduceren van leven. Zo’n 1000 planten vinden hun plekje op de berg en op de helling van het terras naar de tuin.

Op het einde van dag 2 is het vooral genieten. Genieten van een geslaagd project, samen met de bewoners, verwonderd kleine details ontdekken, terugblikken op een memorabele samenwerking.

Een mooi voorbeeld van cocreatie, met de bewoners, met vrijwilligers, met enthousiaste mensen. Dat is genieten van het leven.

Dank, dank, dank!

De makers van dit moois.