De wereld redden is mijn drijfveer, permacultuur mijn kader, duurzame mobiliteit mijn middel.

Landopbouw, veerkracht, duurzaamheid en biodiversiteit voor klant en aarde.

 

Wie?

Ik ben als een boom met behoorlijk wat vertakkingen. Met een heel cognitieve opleiding en een passie voor creatie. Steeds meer waardeer ik vaardigheden, skills, om concrete zaken in de wereld te zetten.
De wereld redden blijft mijn drijfveer. En via deze weg draag ik het naar buiten.

Veerkracht en vrijheid

Op alle vlakken in mijn leven streef ik naar duurzame oplossingen die me onafhankelijk maken, mijn veerkracht verhogen, me een gevoel van vrijheid geven en me de kracht geven dat ik het zelf kan.

Duurzame mobiliteit

Ik heb 4 fietsen en geen auto. Een bakfiets voor het vervoeren van kinderen en boodschappen, een plooifiets voor als ik met de trein onder weg ben, een omgebouwde mountainbike voor op vakantie en een tandem voor het trekken van mijn fiets-trailer. Met die trailer heb ik een bijzondere band, het stelt me in staat zwaardere transporten te doen, tot 280kg en ook wat grotere zaken, tot 2,4m lang. Puur op spierkracht en zonder auto. Lees meer over mijn duurzame mobiliteit in de praktijk.

Permacultuur

Permacultuur geeft me een kader waarin ik mijn leven en al mijn uitvoeringen kan toetsen. Is het duurzaam? Verhoogt het de veerkracht en zelfvoorziening van de klant? Is het een meerwaarde als ecosysteem? Meer duiding over permacultuur.

Less is more

Leven met minder bleek een enorme verrijking. Het is loskomen van de druk van het geld, loslaten van stress, genieten van het zijn. Tot 2014 had ik een loon van 2400€/maand en dat was ook elke maand op. Vanaf dan begon de afbouw van mijn afhankelijkheid van geld. Minder werken waardoor je meer zelf kan doen bleek een belangrijke sleutel. Mijn duurzame mobiliteit ook. Gaan voor verse voeding dat je zelf kweekt ipv verpakt eten zonder voedingsstoffen. Het dichten van de lekken in je leven en het sluiten van je afvalstromen. Leven in een gemeenschap geeft je leven een grotere gedragenheid. Samenwerking op het land en bij de klant betekent een verrijking voor iedereen.
Door allemaal kleine stappen kwam ik eind 2015 toe met 1300€/maand. Begin 2017 zakt dit naar 800€/maand door te gaan leven en te wonen in een yurt dicht bij de natuur.