Geodetische serre

Een geodeet als serre past met zijn ronde vorm heel goed in een natuurlijke tuin. Door de gewapende groene folie is hij minder prominent en versmelt mooi met de omgeving. De modulariteit maakt herstellingen makkelijk en biedt een veelvoud aan oplossingen op vlak van verluchting en toegang. Hier bouwden we een serre van 5m diameter goed voor zo’n 19m2 serreplezier. De serre kan ook groter of kleiner uitgevoerd worden.

klaar

Voor de uitvoering van deze geodeet kozen we voor Douglas hout dat we behandelden met Wood Bliss van de lokale eco-bouwhandel Eurabo. Dit product beschermt hout op een ecologische manier tegen zowel schimmels als beestjes. Wel van belang in een vochtige omgeving die een serre vaak is.

Het hout wordt verzaagd op lengte en in dubbel verstek onder een hoek waardoor er 5 en 6-hoekige kaders ontstaan en bovendien de ronding van de bolvorm volgt zodat de kaders naadloos aan elkaar passen en de serre waterdicht wordt. Met dank aan Gertjan van www.greenspan.nl

De geodetische structuur laat toe om een stevige constructie te bouwen met dunne latjes. Geen zware balken en palen nodig.

De latjes worden aan elkaar geschroefd met inox vijzen tot 5 en 6-hoekige kaders. In het kader van een 6-hoek komt de deur. In 2 van de 5-hoeken komen ramen die automatisch openen door een systeem op warmte.

Over de ramen wordt gewapende folie geniet. Dit gebeurd in een warme ruimte (dankzij de zalige speksteen massakachel!) om er voor te zorgen dat de folie goed strak komt te staan.

Daarna zetten we de kaders aan elkaar. Deze geodeet werd op balken geplaatst wat ervoor zorgt dat er minder vocht de onderkant van de geodeet kan aantasten en het makkelijk mogelijk maakt te werken met compost in de serre bovenop de bestaande oprit. De openingen zullen nog dicht gemaakt worden.

Klaar!

Voor meer info en prijzen contacteer me via mail.