Houdbaar legt biodiverse groendaken aan in Gent

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor biodiverse groendaken. Het is door zijn specifieke opbouw een opzichzelfstaad ecosysteem. Het beschermt je dak, het buffert water, het zorgt voor een mooie bloei en voedt daarmee tal van insecten, bijen, vlinders en vogels.

Bij de aanleg houden we rekening met de oriëntatie en stevigheid van je dak. We bepalen droge en nattere zones rond de toevoer van regenwater of aan de afvoer van het dak. We gaan voor maximale biodiversiteit en planten minstens 20 verschillende soorten grassen, bloemen, kruiden en vetplanten. Met het groendaksubstraat creëren we een reliëf en integreren op vraag nestkasten en bijenhotels. Zo is je groendak niet alleen functioneel maar ook iets esthetisch waardevol.

 

TIP: Plaast je een nieuwbouw of doe je een grote verbouwing, vraag dan je architect om je dak op 300kg/m² te voorzien, dan kan je er achteraf alle kanten mee op…

Biodiverse groendaken worden extensief beheerd. Het is niet nodig te bewateren of te bemesten. Hoewel niet strikt noodzakelijk raden we aan om één keer per jaar, na de winter, de verdroogde stengels of ingewaaide herfstbladeren van het dak te halen.
Zo blijft de bodem schraal en behoud je de grootste biodiversiteit. Voor deze jaarlijkse onderhoudsbeurt kan je ons desgewenst inschakelen.

Heb je interesse in een biodivers groendak, neem dan contact met me op.